Landelijke belangstelling voor nieuwbouw in Noordwolde-Zuid

De verkoopstart van het nieuwbouwproject Mooi Noordwolde in Noordwolde-Zuid trok zaterdag 17 juni landelijke belangstelling. Zo kwam een stel uit Gorcum even kijken op de plek waar de komende tijd twintig betaalbare jaren ‘30 woningen worden gerealiseerd, op nieuwbouwlocatie Rohé. Ook jonge gezinnen uit Oosterwolde en andere plaatsen in de omgeving toonden interesse.

Mooi Noordwolde krijgt de uitstraling van een chique jaren ‘30 woonwijk. Dat heeft alles te maken met het klassieke karakter van de woningen. Onder andere de warme ‘vintage’ bakstenen en de brede overkapping zorgen voor dit bijzondere karakter. Toch kan dit alles voor een lage prijs, waarmee deze woningen voor een brede doelgroep bereikbaar zijn. Ook voor starters op de woningmarkt. Fase 1 bestaat uit twee hoekwoningen, twee tussenwoningen en zes 2^1 kap woningen. Ze worden allemaal duurzaam gebouwd door middel van o.a. zonnepanelen op het dak (EPC 0,4), wat aanzienlijk scheelt in energielasten. Ook zijn ze standaard voorzien van vloerverwarming op de begane grond.

Drents-Friese Wold
Volgens omwonenden, die ook even kwamen kijken, wonen in Noordwolde-Zuid relatief veel mensen die hun roots in het Noorden hebben en na lange tijd in de Randstad gewerkt en gewoond te hebben, weer terug naar hun geboortegrond zijn getrokken. En dan is een plek in een rustig dorpje in de schitterende natuur, aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold, zeer populair. Temeer omdat alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik zijn (in Noordwolde). Ook zijn grote plaatsen als Heerenveen en Zwolle via de A32 snel bereikbaar, waardoor het voor forenzen eveneens een interessante optie is.

Mum van tijd verkocht
Mooi Noordwolde is een initiatief van Zwanenburg Projecten uit Heerenveen, dat eerder vergelijkbare projecten realiseerde in Heerenveen en Gorredijk. Die waren in een mum van tijd verkocht, betaalbare jaren ‘30 woningen zijn zeer gewild. Dat zal in Noordwolde, waar voor het eerst in jaren weer een nieuwbouwproject wordt gerealiseerd, naar verwachting niet anders zijn.

De woningen worden verkocht door Makelaardij Friesland (www.makelaardijfriesland.nl) en Makelaardij Hoekstra (www.makelaardijhoekstra.nl). Inschrijven kan tot maandag 26 juni 12:00 uur op www.mooinoordwolde.nl.